• boksen-vrouw_0.jpg
  • jitae sport taekwondo spg 2.jpg
 
1e dan Combat Hapkido!

 

In samenwerking met de Internationale Combat Hapkido Federation (ICHF) startte de Dutch Combat Hapkido Academy in september 2019 met het tweede seizoen van de Combat Hapkido opleiding voor 1e dan.

 

Deze opleiding geeft de mogelijkheid om opgeleid te worden tot 1e dangraad/ zwarte band in Combat Hapkido. Dit onder leiding van hoofdinstructeur Paul van Beersum. Combat Hapkido is ontwikkeld door Grandmaster John Pellegrini en een, door de Koreaanse overheid (Ministerie van Cultuur), erkende Hapkido stijl. Daarnaast heeft Combat Hapkido ook de erkenning van de World Ki Do Federation, onder leiding van GM. Sun Seo (1e leerling van de grondlegger van het Hapkido). Combat Hapkido is een moderne Koreaanse zelfverdedigingskunst die o.a. technieken vanuit het leger en politie toepast waardoor men zichzelf leert te verdedigen tegen dreigende/ geweldssituaties vanuit het dagelijks leven. Naast de bekende stoot en traptechnieken richt Combat Hapkido zich op klem- en controletechnieken, werp- en grondtechnieken en de vele variatie in (ki) drukpunten. Uiteraard komt het verdedigen tegen verschillende wapens ook uitvoerig aan bod. Het bovenstaande curriculum maakt dat Combat Hapkido uniek is in zijn soort. De Combat Hapkido opleiding richt zich op beoefenaars die al een graad hebben binnen een andere discipline / of aantoonbaar ervaring hebben binnen een gevechtskunst welke niet per definitie met een graduatiesysteem werkt. Aangezien deze opleiding niet voor beginners is zal er tijdens de contactmomenten snel en intensief gewerkt worden aan het 1 e dangraad curriculum. De student zal, naast deze contactmomenten, de aangeleerde technieken zichzelf eigen moeten maken om zo uiteindelijk op het gewenste niveau te komen.

 

Reeds in 2005 ben ik gestart bij mijn vriend Peter Onderwater in Leiden met het Jin Jung Kwan Hapkido. Het was de tijd van hard trainen en seminars volgen van diverse Koreaanse toppers! Na vele jaren trainen op zaterdag stapte Peter in 2017over naar het Hapkido systeem van Geoff Booth en in 2019  naar het Combat Hapkido van de IHCF. Sinds 2005 had ik nooit examen gedaan, alleen maar trainen. Als liefhebber. Dus het werd wel een tijd die witte band in te wisselen! Vandaar ook de deelname aan de opleiding van Paul van Beersum in Arnhem. Dit betekende veel reizen en met de niet stabiele situatie bij ons thuis viel dat niet mee. Maar toch doorgezet! Helaas gooide het Corona virus ook roet in het eten. Verschillende trainingen werden geannuleerd maar uiteindelijk konden we toch de draad oppakken. Uiteindelijk werd er 7 oktober een eerste examen in Arnhem georganiseerd waar de geleerde technieken met een partner moesten worden gedemonstreerd. Vervolgens moest, wederom door Corona, thuis een video met eigen technieken worden opgenomen en worden ingestuurd. Samen met Erwin Ahles die als partner demonstreerde en gefilmd door Carlijn werd op 19 oktober in de dojang de video opgenomen en ingestuurd. Woensdag de 28e kreeg ik het verlossende telefoontje van Paul: geslaagd voor 1e dan Combat Hapkido.

 

Hierbij de video (met dank aan Erwin, Carlijn en Maurice). De video staat ook ons youtube kanaal.

 

 

 
 
Copyright © 2016 Jitae