• boksen-vrouw_0.jpg
  • jitae sport taekwondo spg 2.jpg
Nieuws
 
Zwarte band voor Cas Dirksen!

 

Gouwenaar Cas Dirksen behaalde zaterdag 18 december zijn zwarte band (1e dan) tijdens het Nationaal Danexamen in Almere!

 

Cas (19) begon 12 jaar geleden met taekwondo bij jitae en had lang en veel getraind. Zo nam hij deel aan sparring toernooien met prima resultaten.  Hij kwam tevens verschillende keren door weer en wind op de fiets naar mij in Waddinxveen om te trainen. Cas studeert criminilogie in Amsterdam.

 

Hij legde een prima examen af met voldoendes voor alle onderdelen incl het theorie examen :

 

Bij praktijk 1 moest Cas taegeuk pal jang (8) verplicht lopen. Na een kleine weifeling herstelde hij zich prima. Vervolgens liep Cas taegeuk Chil jang (7), zijn eigen keuze. Vervolgens moest Cas, zoals was voorspeld, de keuze van de danexaminatoren lopen: taegeuk oh jang (5). Gelet werd op de krachtige en dynamische uitvoering alsmede de correct technische uitvoering.

 

Praktijk 2 bestond uit 15 stuks ilbo taeryon (een staps sparring) en 12 stuks hosinsul (zelfverdediging tegen pakkingen en omvattingen) met een vaste partner. Hier was bij mij in Waddinxveen flink op getraind en verliep prima.

 

Praktijk 3 was 1 1/2 minuut sparren in wedstrijduitrusting en was vooral zwaar voor mij als partner want Cas is inmiddels veel sneller.

 

Praktijk 4 werd afgesloten met 3 breektesten. Hierbij assisteerde good old Maurice Korpelshoek!

 

Rond 16:00 uur was de diploma uitreiking en gelukkig was Cas 1 van de nieuwe dangraad houders. Ik schat dat er toch ruim 60 % gezakt is maar fijn dat Jitae Sport een zwarte bander rijker is. Cas van harte gefeliciteerd en ik hoop dat dit voor iedereen toch weer een stimulans is in deze vervelende tijden om te blijven trainen.

 

Sportieve groet,

Dico

 

 

 

 

 
 
Copyright © 2016 Jitae